ISO 3657:2023

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي
· اعتمدت بتاريخ 04 يوليو 2023 ·

Animal and vegetable fats and oils — Determination of saponification value

ملفات الوثيقة ISO 3657:2023

null صفحات
الإصدار الحالي

مجال الوثيقة ISO 3657:2023

This document specifies a method for the determination of the saponification value of animal and vegetable fats and oils. The saponification value is a measure of the free and esterified acids present in fats and fatty acids.

The method is applicable to refined and crude vegetable and animal fats.

If mineral acids are present, the results given by this method are not interpretable unless the mineral acids are determined separately.

The saponification value can also be calculated from fatty acid data obtained by gas chromatography analysis as given in Annex B. For this calculation, it is necessary to be sure that the sample does not contain major impurities or is thermally degraded.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-1:2013
GSO 150-1:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية
GSO 150-1:2013
 
لائحة فنية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية

اعتمدت مؤخراً

ISO 23124:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Surface chemical analysis — Measurement of lateral and axial resolutions of a Raman microscope
ISO 7151:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Surgical instruments — Non-cutting, articulated instruments — General requirements and test methods
ISO/TS 32004:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Document management — Portable Document Format — Integrity protection in encrypted documents in PDF 2.0
ISO 6916-2:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Flexible cellular polymeric materials — Sponge and expanded cellular rubber products — Part 2: Specification for mouldings and extrusions